Ferietid på den fede måde

Elsker familietid – elsker ferie med børn, mand og hund ❤️

Vi er en familie på 5 – 6 med hunden. Og som mor i familien, så er jeg bare rigtig meget på. Det kan være til snak, underholdning, omsorg, pligter… ja, listen fortsætter. Det er også super dejligt, men det er ikke alt sammen noget, der giver mig energi. 

Jeg bliver træt, når jeg mangler energi, og så har jeg ikke altid samme tålmodighed med fx børnenes skænderier eller rodet de efterlader sig. Det samme gælder jo også for de andre. De bliver også trætte af hele tiden at skulle være på på den ene eller anden måde. 

Men det behøver ikke at være sådan. Vi behøver ikke at komme helt derud, hvor det ikke føles dejligt og skønt at holde ferie sammen som familie. 

Vi har fundet en løsning, der fungerer rigtig godt for os alle 5.

Forventningsafstemning

Først og fremmest forventningsafstemmer vi med hinanden inden ferien og løbende gennem ferien.

Vi giver hver i sær udtryk for, hvad vi gerne vil i løbet af ferien, og hvad vi ikke har lyst til.

Mange vælger at tage afsted på ferie med holdningen, det tager vi som det kommer…. Vi har selv været der, og minimum 1 havde det ikke godt under ferien og sad med en følelse bagefter, at det havde været en RIGTIG dårlig ferie. ?

Så vi gør det FØR, og planlægger ferien ud fra disse ønsker og behov, så alle både kan se frem til ferien med glæde og se tilbage på ferien efterfølgende med smil på læberne.

Selvfølgelig kan der være nogle ting, man er nødt til at gøre, selvom lysten ikke er der, men så laver vi gerne kompromiser. Det er jo ferie. ;-)      


Husk dig selv

Det er som sagt ferie. Og det er her, der også skal være plads og rum til at lade egne depoter op, selvom forventningerne og ønskerne kan være høje. Så det er vigtigt, at du under disse forventningsafstemninger også planlægger tid til at lade dine batterier op – HVER dag.❣️

Vi fornyer vores energier på forskellige måder, og den ene er ikke bedre end den anden. Men det er vigtigt ikke at pådutte din egen måde på en anden, fordi det gør DIG en masse godt. 

Nogen får energi ved at være sammen med andre mennesker, andre, at de kan lukke en dør eller tage nogle høretelefoner på, og så er der dem, som jeg tilhører. Vi har brug for hverken se eller høre andre – en lille pause – helt for mig selv ❤️ 

Når så manden, børmene eller hunden giver udtryk for, at de vil med, så kan jeg med god samvittighed sige nej, det her er min lille pause for mig selv. Da den både giver noget godt til mig og i den grad også til de andre. ? 
Hvis yngstebarnet ikke er helt enig, hvilket er meget naturligt, taget hendes alder i betragtning, så ved de andre, at nu skal de træde til og hygge med hende, så jeg kan komme afsted på min lille pause. 

Selvom I rejser flere afsted, så kan det sagtens lade sig gøre, at snakke om disse ting. På den måde undgår man sure miner både under og efter ferien. 

Husker du også at tage lidt tid til dig selv, når du holder ferie med dine kære? Og hvordan? ⭐️

KH Julie